Som gäst på ett bröllop

Har det efterlängtade inbjudningskortet kommit till din bästa väns bröllop? Då gäller det att börja planera så man är väl förberedd inför den stora dagen. Som gäst på ett bröllop så är man inte lika påpassad som brudparet kan vara. Men det gäller ändå att ge ett gott intryck och framförallt följa den klädkod som brudparet önskar på sin dag.

En passande outfit

Det gäller att hitta något speciellt som passar in på en så pass stor dag som ett bröllop är och kan vara. Många gånger så är inte dagens moderna bröllop alla gånger bundna till den äldre etikett som var mer vanlig förr i tiden. En passande outfit är oftast kavaj. tidigare så har det alltid varit mörk kavaj som gällt, men detta har förändrats och det går även att använda en ljus kavaj idag.. Det finns formella klädkoder som i vissa sammanhang måste följas till punkt och pricka men för ett normalt bröllop idag så är det rätt så fritt hur man vill klä sig.

Följa en klädkod

Om det är så att brudparet har skrivit vilken klädkod de önskar för sitt bröllop så är det inte mycket annat att göra än att följa den klädkod som är satt. Om det står att det är frack som gäller då blir det till att antingen damma av den gamla eller hyra en. Vid bröllop så ska både väst och fluga vara vita. Kavaj innebär att vara mindre formell medans mörk kostym så gäller det att den antingen svart eller mörkblå- eller grå och vit skjorta till detta. Smoking så innebär det att man använder en mörkblå eller svart. Beroende på årstid så kan vit smoking användas på sensommaren.