Om inte äktenskapet fungerar som det ska

Ett kärleksfullt äktenskap är bland det vackraste som finns. Tyvärr går det inte alltid som ni tänkt, och skilsmässan kan då vara ett faktum. Då är det viktigt att få rätt juridiska hjälp för att skilsmässan ska gå rätt till och bli så smärtfri som möjligt.

Vad gäller vid en skilsmässa

Tyvärr blir det allt vanligare med skilsmässor i Sverige. Det är såklart tråkigt när kärleken dör, men en skilsmässa för även med sig en rad juridiska och ekonomiska problem du måste ha koll på.

Har du inte koll på lagar och regler kring äktenskap och skilsmässa kan det tyvärr stå dig dyrt. Vid en skilsmässa ska till exempel bådas tillgångar samlas ihop, och sedan delas lika. Har ni även gemensamma barn kan skilsmässan leda till en infekterad vårdnadstvist som inte är kul, varken för er eller barnen.

Hjälp finns att få

Självklart hoppas ni att äktenskapet ska lyckas och skilsmässa aldrig kommer på tal, men man vet aldrig. Det är därför bra att skriva ett äktenskapsförord innan ni gifter er, som säger vad som gäller om ni går isär.

Du kanske är på väg in i en skilsmässa, eller bara vill ha allmän rådgivning om äktenskapsförord och familjejuridik. Besök denna sajt för att komma i kontakt med specialinriktade jurister som hjälper dig.