Var extra förberedd inför bröllopsfotograferingen

Dina bröllopsbilder fångar dina minnen från din stora dag. Att fotograferingen går bra är mycket högt på listan över det som inte får gå fel för de flesta brudpar. Ta därför inga risker, utan ha en backup!

Det går att lägga ut hur mycket som helst på en professionell bröllopsfotograf. Hur mycket det kommer att röra sig om beror bland annat på hur länge du vill att fotografen ska vara med. Trots detta är just fotograferingen ett område där du inte borde snåla. Ett alternativ är att inte ha med sig proffset hela dagen, utan komplettera med egna bilder.

Be gäster om hjälp

Som backup kan du be en av gästerna ta med din egen kamera och ta lite bilder vid passande tillfällen. Naturligtvis ska du inte komma i vägen för den professionella fotografen, men kan ta lite bilder vid de tillfällen denna inte är med. Sådana bilder blir ofta mer spontana och livfulla, och kan utgöra ett fint komplement till de väldirigerade och kanske lite stela porträttbilderna.

Se till att du har nya batterier i din kamera inför bröllopet. Ha dessutom gott om extrabatterier, så att du kan känna dig helt säker.