Att gifta sig under graviditeten

Att gifta sig medan man är gravid är knappast något ovanligt, men det kommer betyda att man får ett och annat extra att tänka på. Allt från bröllopsklänningen till maten som serveras måste tas i åtanke. Här kommer några snabba tips på vad man bör tänka på när man planerat ett gravidbröllop.

Börjar vi titta på klänningen är det sällan ett problem att hitta en klänning som är designad för gravida. Problemet kan istället ligga i att man redan har skaffat en klänning som nu inte längre kommer att passa. Och kan man inte lämna tillbaka den längre kan det vara ett alternativ att sälja den och försöka få tillbaka så mycket som möjligt.

Har den inte en korsett eller liknande kan det naturligtvis vara möjligt att bära den ändå. Men formen kan bli mindre smickrande om den inte var utformad med en gravidmage i åtanke.

Är man långt in i graviditeten är det rekommenderat att även använda något som ett stödbälte eller en stödgördel för att avlasta rygg och bäcken. Man kommer inte hitta lika många tillfällen att vila under bröllopet så all hjälp man kan få kommer att vara skönt.

Maten vid bröllopsmiddagen kan som sagt också behöva justeras något. Medan man inte nödvändigtvis behöver se till att äta näringsrik mat och alla andra rekommendationer av bra kost när man är gravid finns det även en del mat man bör undvika för att vara helt säker. Är menyn redan planerad och innehåller något som inte är rekommenderat gäller det att gå in och ändra ett och annat.

Alkohol finns ju också med i spelet när man planerar ett bröllop och självklart ska man avstå från detta under graviditeten. Men om det nu är fallet att magen inte börjat växa sig så stor än och man fortfarande håller det hemligt kan man alltid se till att bruden alltid serveras alkoholfritt så fort det ska skålas eller liknande.