Rätt kläder för bröllopet

När ni väl bestämt er för att ni ska gifta er så ligger det en hel del arbete framför er och svåra beslut. Vilka ska ni bjuda, ska det vara fest eller inte, ska ni ha tårta, ska den köpas eller bakas själv, blir det kyrkligt och ska det vara en stor brudklänning och frack? Frågorna är många och alla måste besvaras i god tid innan bröllopet.

Många brudar väljer att inte visa partnern sin klänning. Att veta vad man passar kan vara svårt på egen hand, så det kan vara bra att ta med någon som kan hjälpa till med valet, eller förlita sig på egen smak och tycke och att butikspersonalen är ärliga och talar om vad som ser bra ut.

För bruden finns det i regel ett stort urval, medans för brudgummen är valen snävare. Här handlar det om en handfull olika utföranden, men ett visst val kan göras i färg. Modellvalet bestäms utifrån bröllopet och bör ha bestämts innan kläderna prövas ut. Frack vid högtidligare bröllop och kostym, ett mindre uppklätt alternativ.

Det är bra att komma ihåg att när klädvalet är gjort, har storlek valts utifrån hur man är i kroppen just då. Tänker man motionera och gå ner i vikt, är det viktigt att komma ihåg att lämna tid från sista klädprovningen till bröllopet för att eventuella korrigeringar ska hinna göras på kläderna.