Hitta bröllopsformen

Är den stora dagen inplanerad? Då är det dags att ta tag i träningen för att på bröllopsdagen kunna stråla inifrån och ut och vara i din livs bästa form och strålande kunna vandra nedför altargången.

Att komma i form inför sin bröllopsdag är en perfekt motivation för sin träning, man får ett givet mål och deadline vilket är bra utifrån träningsaspekten. Många gör misstaget att tokbanta eller gå på den ena galnare dieten efter den andra veckorna innan bröllopet vilket endast resulterar i att du troligen kommer vara helt orkeslös dagarna innan och under hela bröllopsdagen för att sedan gå upp allt plus några kilon till efter bröllopet. Ge dig själv den chansen att bli hälsosam och få igång en hälsosam och givande träning istället.

Maten

Lägg om din kost så att du äter så rent som möjligt. 5-6 mål om dagen är lämpligt med mycket proteiner, hälsosamma fetter och bra kolhydrater. Sluta eller dra ner på alkohol och tomma kolhydrater och sluta med socker så kommer du att se goda resultat ganska fort. Ta gärna hjälp av en dietist om du har svårt att kunna lägga om kosten själv. I denna artikel hos iForm hittar du 13 bra kostrådstips som har vetenskaplig grund.

Träning

På sin bröllopsdag vill man känna sig vacker och genom att fokusera målmedvetet med din träning så kommer du att både vara vacker och känna dig stark och vacker. Det är ett långsiktigt arbete och man bör starta minst ett halvår innan bröllopsdagen men gärna ett år innan för att hinna forma kroppen såsom man önskar. Det finns många bra träningsprogram om man söker runt på nätet och olika träningsforum och det är bra om man kan avsätta tid till träning minst tre gånger i veckan och blanda upp det med promenader dagarna emellan. Att anlita en personlig tränare under den här perioden är väl investerade pengar och kommer att vara dig gynnsamt under många år. För att motivera sig själv att komma igång med träningen fungerar det med samma motivationer som vid annan träning. Men några klassiska tips är att ha ett mål, skaffa en träningskompis och köpa nya träningskläder. Målet har du redan klart då bröllopet är målet, träningskompisen kanske kan bli din partner eller bestman/brudtärna som kanske har samma komma-i-form-tankar. Att köpa sig nya träningskläder är en fantastiskt rolig morot. Träningsmodet idag är fullt av sprakande och glada färger så de kommer att ge dig energi och glädje bara av att ta på sig. Titta bara på dessa härligt rosa Peak Performance löpartights och säg inte att de inte skulle göra dig lite mer motiverad till att ta en träningsrunda. Motivationsforskaren Magnus Lindvall säger att det är inte att starta som är det svåra utan det är att hålla i träningen och forskning visar att 50% som startar ett träningsprogram har hoppat av inom sex månader och för att lyckas med sin träning så måste man bygga sig en hållbar motivation.