Mat på bröllopet

Gifta sig är något av det mest speciella och härliga man kan göra i livet. Extra roligt blir det ju förstås också om man har en riktig bröllopsfest med hela tjocka släkten och alla vänner. Ska man ha en bröllopsfest är det så klart viktigt att den blir lyckad och då är maten en viktig del. Här kommer därför några tips på bra bröllopsmat.

Buffé

Ett bra tips när det kommer till bröllopsmat är att satsa på buffé i en eller annan form. Fördelen med att ha en buffé är att den kan förberedas i förväg och bara ställas fram när det är dags. Sedan ser det ju också väldigt festligt ut med en tjusig buffé som står uppdukad. Vad ska buffén innehålla då?Ja, det får man ju såklart själv välja, men gärna lite lyxigare rätter än vid en ”vanlig” fest, som till exempel hummer, rådjursfilé eller någon finare typ av fisk.

Tårta

Ett bröllop är ju inget bröllop utan en riktig bröllopstårta. Här ska man givetvis ha en klassisk bröllopstårta i flera våningar. Utöver tårtan kan det också vara kul att någon annan lite lyxig dessert, gärna med frukt.