Klassisk bröllopsmiddag

Bröllopsmiddagen planeras utifrån vilken budget man satt eller hur mycket tid man själv vill lägga ner. Ett tips är att avstå bröllopspresenter och istället ta kuvertavgift av sina gäster som täcker en del av matkostnaden om man vill spara både tid och pengar och låta någon annan ta hand om middagen.

Klassisk sittning

Gästerna bjuds på trärätters vid bordet och alla får sin mat samtidigt. Har du anlitat en restaurang eller catering så behöver du inte förbereda någon mat eller laga den och det är lättare att räkna ut mängden mat som går åt, glöm inte att ta reda på om någon behöver specialkost. Detta kräver givetvis också en större personalstyrka när maten ska serveras och kräver ett större kök i den lokal ni väljer.

Att tänka på inför sittningen

Om ni vill ha en välbalenserad meny så bör ni i god tid före bröllopet  prata igenom den tillsammans med kocken. Det är inte säkert att alla rätter är lämpade för att tillagas i alltför stora kvantiteter. Se till att det finns tillräckligt med personal för servering så att alla får sin mat ungefär samtidigt och att toastmastern låter gästerna äta i lugn och ro en stund innan det börjar hållas tal, gästerna vill gärna äta när maten är varm. Se också till att ni markerar för serveringspersonalen var gästen som eventuellt ska ha specialkost sitter så att allt blir rätt.