Förberedelser inför bröllopet

Man kan börja förbereda sig inför sin stora dag hur tidigt som helst, beroende på vad det är du vill uppnå innan du går nedför altaret. Vi kan tipsa om de vanligaste sakerna som man ska börja med i god tid för att se resultat på bröllopsdagen.

Viktnedgång

Man skulle vilja gå ned några kilon inför bröllopet, eller kanske ganska många. Första steget är att sätta ett realistiskt mål. Är det bara en månad kvar kan man inte tappa tio kilon. Då skulle inte klänningen eller kostymen passa ändå så.

För att gå ned tvåsiffrigt behöver du åtminstone fyra månader på dig, och då är det strikt diet och träning som gäller. Har du mer tid att avvara kan du börja smått med flera promenader i veckan och undvika socker och alkohol under den närmaste tiden. Ju längre tid man tar på sig att tappa kilon, desto större chans att kilon förbli borttappade.

Vackert svall

Att skaffa lite längre och finare hår, dagen till ära, är också tidskrävande. Detta är också svårt att skynda på. Ditt hår växer i den takt det växer: det finns vissa schampon som sägs kunna påskynda hårväxten och dessa ska användas kontinuerligt i flera månader för bra resultat.

En gammal plattång ska nog bytas ut mot en ny och skaffa schampo och balsam som skyddar håret och ger den effekt som du vill ha. Man brukar också säga att håret mår bra av keratin, något man kan köpa på apoteket.

Vackert solbrun

Att bära en vit klänning kan få en ljushyad person att se väldigt blek ut. Många vill gärna få lite färg innan bröllopet för bättre kontrast. Här ska man inte väja solarium: det är bara en attack av UV-ljus som inte gör din hud någon tjänst. Försök att vara ute i solen (med solskydd!) så mycket du kan och när dagen närmar sig kan du göra en soldusch eller spraytanning för en solbränna som vara i några veckor till timmar. Om du bara vill se lite mer solbrun ut under bröllopsdagen är det klart det snällaste alternativet för huden.