Destinationer för bröllopsresan

Vi har tidigare skrivit lite kortfattat om att åka på bröllopsresa, men där nämnde vi inte några specifika destinationer som är perfekta just för detta ändamål. Detta ämnar vi däremot göra i denna artikel.Valet av resmål beror förstås på vad man som par har för gemensamma önskemål om att resan ska innehålla. Populärt är förstås den där rätt så lyxiga avslappningsresan till en kritvit strand någonstans långt borta. Oavsett vad just ni är ute efter så tror vi att åtminstone något av våra bidrag ska kunna locka.

Costa Rica

Vi har redan nämnt det där klassiska med kritvita sandstränder och turkosblå hav, och vårt första tips kan både sägas ingå i denna kategori men också inte. Costa Rica är ett land som erbjuder mycket och därför så finns det utrymme både för den romantiska promenaden hand-i-hand vid vattenbrynet såväl som lite liv och äventyr. Det är av just denna anledning vi tycker så mycket om detta resmål, för möjligheten till kombination av avslappning och äventyr.Costa Rica har en natur som är något utöver det vanliga och djurlivet är ett av det rikaste i hela världen, få platser har så många olika djur- och växtarter inom sina landgräns. Här finns förutom möjlighet att besöka den fantastiska regnskogen också möjlighet till djuphavsfiske, surfing och mycket annat. Verkar detta som en bröllopsresa just för er så tipsar vi er om att läsa på lite om landet och vad det är specifikt som lockar er i form av sevärdheter och aktiviteter. Därefter kan ni besöka www.swetours.com som är ett reseföretag som specificerat sig på just resor till Costa Rica. Det fina är också att de har en särskild kategori i sitt utbud som de mycket passande kallar för ”bröllop”. De skräddarsyr alltså er bröllopsresa till Costa Rica utefter era önskemål.

Maldiverna

Vårt andra tips blir en riktig klassiker i bröllopsresesammanhang – Maldiverna. Denna tropiska drömvärld brukar kallas för en av jordens mest romantiska platser med vackra, paradisiska och helt andetagande stränder. Blickar man ut från dessa stränder så får man en härlig kontrast eftersom allt man nu ser är turkosblått hav så långt ögat når. Här kan du verkligen slappna av med en drink i hand och solhatten på sned. Något som vi även kan rekommendera är att dra på cyklopet och snorkeln för att bege er ut mot korallrevet och upptäcka den vackra undervattensvärlden med dess färger och liv. Högsäsongen att åka till Maldiverna är normalt mellan november och april.