Brudens klädsel – några hjälpsamma tips

Den som får mest uppmärksamhet på bröllop är onekligen bruden. Det är hennes klänning som tillställningen cirkulerar kring och många kvinnor drömmer om den perfekta dagen och klädseln i flera år. Det finns många val att göra, situationen kan lätt bli stressig. Kanske kan våra råd vara till hjälp?

Underkläder

Satsa på sexiga och framförallt bekväma underkläder. Tänk på att du ska bära dem hela dagen och sent in på natten. Du vill inte ha ett par trosor och hela tiden behöver justeras eller en bh som är för liten och ger dig fyra bröst istället för två. Idag kan du bläddra i kataloger online och prova dem hemma i lugn och ro. Mät din egen kropp och följ storleksguiden på sajten för att hitta din storlek, olika märken har olika definitioner av S, M och L. På nätet kan du även hitta större kupor och omkrets, stora kedjor och butiker brukar endast ta in standardstorlekarna 75-80 cm samt kupstorlek A-D.

Klänningen

Fundera långt och länge på vilken klänning du vill ha. Helst av allt ska du välja skärning efter din egen kroppstyp. Grunden är att ju rakar du är desto tajtare ska klänningen vara runt höften. Om du har lite bredare höfter är A-skärningen bättre. Har du en liten putmage eller rak form ska midjan helst vara rak. Äger du den eftertraktade timglasfiguren ska du framhäva detta med snävare midja.

Förutom passformen ska du också sätta en budget. Det finns bröllopsklänningar för några hundralappar till några hundratusen. De bästa sys efter dina egna mått och behöver inte kosta multum. Du kan också använda en ärvd bröllopsklänning, efter ett besök hos en sömmerska får klänningen rätt längd och en klassisk look.

Efterfesten

Om din klänning har ett långt släp, många detaljer, korsett och väger mycket, kommer du att vara slutkörd efter vigseln. Ta gärna med en enklare, vit klänning som du kan byta om till lagom till kvällens dans. Efter middagen vill du säkert mingla, dansa med din nya partner och ha en bekymmersfri kväll.