Mannens accessoarer på bröllopet

När man ska på bröllop måste man alltid tänka på kläderna. Men alla outfits behöver accessoarer innan de är komplett och frågan är då vad ska mannen välja ut?

Slips/Fluga

Valet mellan slips och fluga är inte alltid så uppenbart. Men tittar man lite närmare på olika klädkoder kan man se att det aldrig finns ett tillfälle då slipsen är ett krav, till skillnad från flugan. Anledningen till varför många väljer fluga idag, även när det inte är ett måste, kan vara för att slipsen ofta associeras med arbete. Vill man dock vara lite annorlunda kan man alltid välja att använda en plastrong istället.

Bälte

Bältet kan vara en accessoar man vill ägna lite tanke åt. Vill man vara lite överkurs kan man se till att matcha bältet med skorna. Det är en snygg detalj för de riktigt uppmärksamma att lägga märke till. Och med det stora utbud som finns idag borde det inte vara svårt att hitta ett som passar ihop med skorna.

Näsduk

Vill man använda kavajen till fullo bör man skaffa en stilig näsduk att stoppa ned i bröstfickan. Denna kan man sedan vika på flera olika sätt efter egen smak och tycke. En del har kanske hört att man ska matcha näsduken med slipsen eller flugan (eller plastrongen) men det är inte något som klädkoder riktigt kräver idag.

Manschettknappar

Manschettknapparna är också ett en detalj som är snygg att ha till bröllopet. Dessa finns i flera olika designer och det finns inget som säger att man måste välja en över någon annan. Hittar man en design man gillar så går den lika bra som något annat. Manschettknapparna kan vara ett roligt sätt att göra sin outfit lite mer personlig också. Vill man kan man beställa ett par med foto, mönster eller text man själv designar.