I väntan på storken

Nu kan det ju mycket väl vara så att resultatet av ett bröllop bli så mycket mer än en fantastisk fest och en god bröllopstårta. Nio månader efter bröllopsnatten så kan det mycket väl komma en lite ny människa som ett resultat av den natten. Oavsett om det blir exakt så eller inte spelar kanske mindre roll. Hos många så finns det en längtan att skaffa sig barn och att som nygifta tänka sig att bilda familj är inte ovanligt.

Om det nu blir så att ni blir gravida så vill vi vara de första att gratulera. Det blir en spännande tid framöver och vi hoppas naturligtvis att allt går som det ska och att ni får världens finaste till er familj. Som gravid så ska man naturligtvis firas med en Babyshower. Detta går att göra på en mängd olika sätt men enligt traditionen så ska den blivande mamman överösas /duschas) med presenter som har har med sin graviditet att göra och det barn som beräknas komma framöver. Det är också tradition att det är mammans kompisar som redan är mammor som ordnar denna fest. Men som med många traditioner så luckras de upp och idag så kan även pappor vara med på denna tillställning.

Vanligtvis så brukar en babyshower hållas en till två månader innan förlossning men kan naturligtvis hållas efter förlossningen också. Man kan aldrig veta hur en förstföderska mår i sin graviditet. Därför är det viktigt att ha någon mullvad som kan hålla koll på hur den blivande mamman mår och så det inte krockar med något annat. Se till så att det blir en trevlig samvaro och pynta stället där ni ska hålla er tillställning efter konstens alla regler. När det kommer till mat så fungerar det utmärkt med plockmat av olika slag. Tänk enkelhet när det kommer till förtäring. Ni kan dela ut uppgifter till de som är inbjudna. Någon planerar några lekar, några pyntar och några ser till att ni har något att äta och dricka.